کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت چیست؟

تصمیم گیری بین روش ها و درمان های موجود در دندانپزشکی می تواند یک کار دلهره آور باشد. انجام کامپوزیت دندان چقدر طول می کشد؟ آیا این روش برای من مناسب است؟ هزینه آن چقدر می شود ؟ ما این راهنمای مفید را آماده کرده ایم تا قبل از تصمیم گیری برای انجام این کار ، به همه ی سوالات شما درباره کامپوزیت دندان پاسخ داده شود. کامپوزیت دندان که همچنین به عنوان باندینگ نیز شناخته می شود ، تکنیکی است که مواد را به دندان های شما می افزاید تا شکل آنها را تغییر داده یا تکمیل کند. دندانپزشک شما قبل از چسباندن دائمی مواد روی دندان ها در این روش ، رزینی شبیه بتونه را روی دندان های شما اعمال می کند و شکل می دهد.

کامپوزیت یک گزینه جذاب برای کسانی است که به دنبال لبخند زیبا در ظاهر خود هستند یا به دندان های خود آسیب رسانده اند. با توجه به برند مواد مورد استفاده در کلینیک، ماندگاری مواد کامپوزیت بسته به بهداشت دهان و دندان شما بین 3 تا 10 سال طول می کشد.

مزایای کامپوزیت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • این روش معمولا در یک جلسه انجام می شود
  • ممکن است نیازی به بی حسی موضعی برای این کار نداشته باشید
  • در مقایسه با سایر گزینه ها ارزان است
  • به دندان های طبیعی شما کمتر از سایر روش ها مانند روکش، آسیب می رساند

معایب احتمالی کامپوزیت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • مواد کامپوزیت نسبت به سایر موادها مقاومت کمتری در برابر لکه دارند
  • طول عمر آن ها اغلب کوتاه تر از روش های دیگر است
  • ناحیه آسیب دیده که روی آن کامپوزیت شده ممکن است دوباره مستعد آسیب یا شکستگی شود

هنگام انجام این روش چه انتظاری می توانید داشته باشید؟

با توجه به کلینیک شما ، کار شما برای کامپوزیت یک دندان معمولاً بین نیم ساعت تا یک ساعت طول می کشد. از شنیدن این که ممکن است در حین عمل حتی نیازی به بی حسی نداشته باشید خوشحال خواهید شد!

دندانپزشک شما با صاف کردن و استفاده از مایع حالت دهنده در طول کار ، دندان طبیعی شما را آماده می کند. سپس آنها، از مواد باندینگ کامپوزیتی استفاده می کنند که رنگ آن با دندان شما هماهنگ است و ظاهر دندان شما را بهبود می بخشد ، قبل از نهایی شدن پیوند با منبع نور تخصصی، آنها شکل ماده را تغییر داده و ظاهر و ساختار دلخواه دندان شما را تشکیل می دهند ، و سپس مطمئن می شوند که کامپوزیت کاملا مناسب است.

چه کسی کاندیدای خوبی برای روش کامپوزیت است؟

ممکن است گزینه های مختلف، مناسب نیازهای دندانپزشکی شما باشد که بر اساس چندین عامل متفاوت است. با در نظر گرفتن این موضوع ، به یاد داشته باشید که اغلب در مورد سلامت دهان و دندان شما بهترین انتخاب وجود ندارد، اما در عوض چندین گزینه بر اساس نیازهای شخصی شما وجود دارد.

شما ممکن است یک کاندیدای خوب برای این روش باشید اگر:

  • می خواهید ظاهر دندان ، فاصله دندان ها یا لبخند خود را اطلاح کنید
  • داشتن دندان آسیب دیده ، خرد شده ، شکسته یا پوسیده
  • نیاز به پوشاندن ریشه دندان که در معرض دید است

ممکن است کاندیدای خوبی برای این روش نباشید اگر:

  • نیش شما به طور نامناسب تراز شده است و نیاز به تعدیل دارد (برای مثال ، از اوربایت یا اورجت).
  • دندان طبیعی شما آنقدر آسیب دیده است که مواد روی آن قرار نگیرد.

هنگام تصمیم گیری در مورد یک روش دندانپزشکی ، هزینه اغلب یک ملاحظه اصلی است. خوشبختانه کامپوزیت دندان در مقایسه با جایگزین های آن یک گزینه بسیار مقرون به صرفه است. کامپوزیت معمولاً بین 500 هزار تومان تا 1 میلیون و 200هزار تومان  برای هر دندان هزینه دارد.

به چه مراقبت های بعدی نیاز است؟

وقتی نوبت به مراقبت از دندان های کامپوزیت شده می رسد ، باید روال عادی بهداشت دهان خود را ادامه دهید اما مطمئن باشید که به آن توجه ویژه ای دارید. دندان های کامپوزیتی شما ممکن است بیشتر مستعد آسیب یا بی توجهی باشند و می توانید با یک شیوه زندگی سالم و عادات مناسب مراقبت از دهان ، عمر آنها را افزایش دهید.

مراحل مراقبت از دندان ها بعد از انجام کامپوزیت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • دندان های خود را دوبار در روز به مدت دو دقیقه با استفاده از یک خمیردندان غیر ساینده و یک مسواک نرم مسواک بزنید.
  • روزی یکبار بین دندان های خود را با استفاده از نخ دندان ، دستگاه نخ دندان یا مسواک بین دندانی تمیز کنید.
  • دندان های خود را روی هم فشار ندهید.
  • از جویدن اقلام غیر خوراکی مانند خودکار ، مداد ، ناخن و یخ خودداری کنید.
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید و از خوردن غذاها و نوشیدنی های بیش از حد شیرین و اسیدی خودداری کنید.
  • برای سلامت دهان و دندان خود ، به طور منظم به متخصص دندانپزشک خود مراجعه کنید.

در نهایت ، متخصص دندانپزشکی شما تنها کسی است که می تواند تعیین کند که آیا کامپوزیت دندان مناسب نیازهای شما است یا خیر. برای مشاوره و جایگزین ها حتماً با آنها مشورت کنید تا مطمئن شوید که برای سلامتی ، ظاهر و هزینه ای که می کنید انتخاب درستی انجام داده اید. شما با خواندن مزایا و معایب این روش رایج ، کار بزرگی را انجام داده اید و با اطلاعات کامل تصمیم به انجام این کار می گیرید.

رزین کامپوزیت

این مقاله برای بهبود درک طیف وسیعی از کامپوزیت های رزین موجود برای ترمیم دندان های قدامی و خلفی است.

با خواندن این مطلب با مزایا و معایب هر یک از انواع مختلف مواد رزین کامپوزیت موجود و ترکیب مواد آن آشنا خواهید شد .

معرفی رزین کامپوزیت

ممکن است از کامپوزیت های رزینی برای ترمیم دندان های قدامی و خلفی استفاده شود. نگرانی اصلی زمانی است که برای دندان های جلویی از کامپوزیت استفاده می شود ، و نیاز به لاک با دوام سطح بالا ، تطبیق رنگ عالی و ثبات رنگ دارد. برای دندان های عقبی، مقاومت فشاری و کششی بالا و مقاومت عالی در برابر سایش مورد نیاز است. هر دو کامپوزیت رزین قدامی و خلفی نیاز به پیوند قابل اعتماد با مینای دندان و عاج دارند تا از نشت بین دندان و ترمیم جلوگیری کرده و ثبات ابعادی را ایجاد کنند. کامپوزیت های رزینی برای اولین بار در دهه 1960 در دندانپزشکی مورد استفاده قرار گرفتند و از آن زمان تا کنون انواع مختلفی از مواد برای علائم مختلف تولید شده است.

موارد مصرف

کامپوزیت های قدامی

کامپوزیت رزین به عنوان یک ماده ترمیمی مستقیم برای جایگزینی عاج و مینای دندان از دست رفته استفاده می شود. همچنین از آن برای تغییر شکل و رنگ دندان های قدامی برای افزایش زیبایی استفاده می شود. می توان از آن برای بستن دیاستم ها و تغییر طول و خط تاج استفاده کرد و می توان آن را به عنوان روکش دندان برای پوشاندن تغییر رنگ ذاتی و نقص های ساختاری دندان قرار داد.

کامپوزیت های خلفی

کامپوزیت رزین همچنین به طور فزاینده ای به عنوان یک ماده ترمیمی مستقیم برای جایگزینی عاج و مینای مفقود شده در دندان های خلفی استفاده می شود. به عنوان یک جایگزین زیبایی برای آمالگام دندان به عنوان یک ماده ترمیم کننده قطعی برای آماده سازی اکلوزال و پروگزیمال تحمل کننده ، برای ترمیم ساییدگی دندان و به عنوان یک ماده اصلی استفاده می شود. تعداد زیادی از بیماران در پاسخ به نگرانی های زیادی که در مورد اثرات جیوه آزاد شده از آمالگام دندان منتشر شده است ، جایگزین آمالگام دندان درخواست می کنند. کامپوزیت رزین یک ماده ترمیم کننده ایده آل برای همه شرایط  نیست.

ترکیب کامپوزیت های رزین

کامپوزیت رزین شامل ماتریس رزین و ذرات پرکننده شیشه ای است که با شروع شیمیایی یا نوری پلیمریزاسیون (مجموعه) می شوند. ذرات پرکننده شیشه ای با یک عامل اتصال برای بهبود پیوند با ماتریس پوشانده شده اند. رنگدانه های اکسید معدنی برای دستیابی به سایه های مختلف مورد نیاز به مقدار کم اضافه می شوند.

ماتریس رزین

بیشتر کامپوزیت های رزینی بر اساس بیس فنول-A- گلیسیدیل متاکریلات (bis-GMA) یا دی متاکریلات اورتان (UDMA) هستند. رزین های دیگر مورد استفاده برای تغییر ویسکوزیته و جابجایی شامل تری اتیلن گلیکول دی متاکریلات (TEGDMA) و بیسفنول- A- پلی اتیلن گلیکول دیتر دی متاکریلات می باشد.

ذرات پرکننده شیشه ای

ذرات پرکننده مختلفی توسط تولیدکنندگان دندانپزشکی استفاده می شود ، از جمله شیشه های سیلیکون ، اکسید آلومینیوم ، باریم ، اکسید زیرکونیوم ، بوروسیلیکات و شیشه های سیلیکات آلومینیوم باریم. هرچه میزان ذرات پرکننده بیشتر باشد ، خواص فیزیکی و مکانیکی مواد ، تا حداکثر سطح ، بهتر است. فراتر از این ، رزین کامپوزیت برای استفاده  بسیار چسبناک می شود.

ذرات پرکننده ویژگی های زیر را دارند:

  • افزایش مقاومت در برابر سایش
  • افزایش سختی
  • افزایش شفافیت
  • کاهش انقباض پلیمریزاسیون
  • کاهش ضریب انبساط حرارتی

اکثریت کامپوزیت های رزین به روش نوری پخت می شوند. پلیمریزاسیون زمانی آغاز می شود که مواد در معرض نور آبی با طول موج 470 نانومتر قرار بگیرند. نور توسط یک فعال کننده نوری ، اغلب کامفورکینون جذب می شود ، که همراه با یک آمین معطر واکنش پلیمریزاسیون را آغاز می کند.

انواع کامپوزیت رزین

کامپوزیت های میکروفیل

کامپوزیت های رزین میکروفیل برای استفاده در دندنان های قدامی طراحی شده اند ، جایی که زیبایی شناسی مهمترین مسئله است. به طور سنتی ، آنها دارای ذرات پرکننده سیلیس بسیار کوچک هستند ، اما ذرات تمایل به تجمع دارند و بار پرکننده بسیار کم و در نتیجه مقاومت و سایش کم ، و انقباض پلیمریزاسیون بالا ، انبساط حرارتی و جذب آب را افزایش می دهند. اندازه ذرات کوچک در مقایسه با کامپوزیت های رزین با ذرات پرکننده بزرگتر ، پرداخت سطح خوبی را ارائه می دهد.

کامپوزیت های ترکیبی

کامپوزیت های ترکیبی به عنوان مواد “جهانی” ساخته شده اند ، با زیبایی بسیار خوب که می توان از آنها استفاده کرد ، اما بخاطر استحکام و مقاومت کافی در برابر سایش نیز از آن ها استفاده می شود. برخی از کامپوزیت های ترکیبی به طور خاص برای استفاده های بعدی به بازار عرضه می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.